Rosvo/rövare

Valvojat: ESKIL, btseppo

Vastaa Viestiin
Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » To Tammi 02, 2014 9:18 pm

Tänään kävin hakemassa maalit tohon vessaan.


Eli runko+svingi+keulaputket+kolmiot+jotain nippeliä tulee Temadur 90 mustalla

Kone+tankki+perä+vanteiden puolat+jotain nappelia tulee Temadur 50 mustalla. Oli tikkurilan runkut lopettanut ton 20:sen tekemisen niin joutui ottamaan tuota 50:stä. Väriliikkeen kaveri tosin lisäsi siihen mattapastaa niin että vastaa tuota 20:stä.

Kaksi litraa maalia kovettimineen 69€
Arbeit macht frei

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » La Tammi 04, 2014 11:14 am

Keula kohti tallia. Jos paska kahvi maistuu niin terve tuloa kaikki bensa lenkkarit!
Arbeit macht frei

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » Su Tammi 05, 2014 12:25 am

Olipahan työn täyteinen päivä.

Alkuun pistin koko vehkeen nippeleiksi. Seuraavaksi pitikin valita osia mitkä tulee tuolla kiiltävän mustalla, osat kun oli päätetty niin kunnon paine pesu kaikille osille. Muutenhan niistä tulikin ihan puhtoiset mutta svingissä ollut kumikuorrute aiheutti hieman pään vaivaa. Ei meinannut lähteä millään liukkareilla, mekaanisestikin se vaan levisi pitkin svingiä. Sitten silmiin osuikin purkki acryl cleaneria, sillähän se sitten irtosikin ilman minkään näköistä painimista.

Nyt kun osat oli putsattu kaikesta ulkoisesta paskasta niin seuraava vaihe olikin saada vanha pulveri maali karheaksi. Sitä varten mulla oli varattuna sellaista karhunkielimäistä hionta villaa(?) tai mikä nyt ikinä onkaan oikealta nimeltään. On muuten aika perkeeleen monta kulmaa ja koloa tollaisessa bandiitin rungossa. Siinä sitten vierähtikin muutama tunti osia hinkatessa. Viimeisenä viellä pyyhin kaikki osat tuolla acryl cleanerillä

Osat kaiutin piuhalla auto nosturiin roikkumaan ja väriä niskaan. Omasta mielestä onnistuin ihan hyvin, en kylläkään niin hyvin että päivätyötä kannattaisi vaihtaa. Svingiin onnistuin saamaan yhden jarruletkun kannakkeen viereen valuman. Täytyy hieraista valuma pois ja muutenkin tarkastella kaikki viellä läpi kunnolla kun ovat kuivuneet. Mulla on maalamatta viellä ainakin keula putket mitkä tulee tuolla värillä niin voi sitten samalla suihkia jos on tarvetta.

Kuvissa osat näyttää kyllä aivan harmailta mutta silmällä katsottuna ne on ihan mustia?

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tuli samalla suihkittua tuohon tankki+perä pakettiinkin väriä ihan vaan testiksi ettei rupea kuplimaan tai muuta vastaavaa.

Ohi mennen tehtiin kaverin pc-31:een 10" jatkettu ja kaarituettu svingi. Tuli ihan asiallinen tai ainakin vitus rouhempi kuin orkkis.
Arbeit macht frei

Avatar
ZaDi
Viestit: 930
Liittynyt: Ma Elo 29, 2005 12:00 am
Paikkakunta: -13 450 SMR

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja ZaDi » Su Tammi 05, 2014 1:27 am

Temaduria sekoittaessa noi väriliikkeet yleensä "oikasee" ja tekee kiiltävän mustan värin Ncs värikartan mukaan, jollon musta taittaa auringossa harmaaseen.
Oikea kiiltävän musta sävy on ral 9005.

Apen tankin taisin muutamisen vuotta sitten maalata ko sävyllä ja auringossa se oli kyllä harmillisen värinen. Toki jos sulla on mattavärinä, niin en usko että hyppää niin herkästi esiin.

Noiden teollisuuskamojen ongelma on just noiden sävyjen "paikkansa" pitävyys. Kestävän pinnan tolla saa ja mukava ruiskuttaa.

Tohon temaduriin saa ns kiihdytin ohenninta, millä korvataan 10% normi ohenninta.
Väri kuivuu HUOMATTAVASTI nopeammin ja erittäin mielyttävä ruiskuttaa. Maksaa 17€/1l.

MP:n rungot on ylipäätänsä hyvin vaikeita ruiskuttaa, kun väriä kertyy helposti kaikkiin kiinnikkeisiin, josta se valuu näkyvälle pinnalle. Itse maalaan kaikki rungot sun muut härpäkkeet nopeimmilla kovettimilla ja kiihdytin ohentimella. Lämpötila vaikuttaa huomattavasti maalin käyttäytymiseen.

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » Su Tammi 05, 2014 2:31 am

Kyllä ton värin pitäis olla ral 9005. Noi mitä tänään suihkin väriin tuli sillä temadur 90 eli täys kiiltävä. Tossa temadurissa ainakin lämpötilalla on suurikin merkitys. Pitäis tolla kovettimella olla 25 asteessa vartissa pölykuiva ja 4 tunnissa täysin kuiva. Meillä kun normaalisti on tallila sen 15astetta lämmintä niin pari tuntia annoin lämppärin huuta että oli t-paidassakin kuuma olla. Mä maalasin ton rungon niin että aloitin niistä koloista ja kulmista sitten kun ne oli saanut kunnolla väriin ja pysymään märkänä niin sohin noi kaikki selkeät pinnat samalla niiden kolojen ja kulmien yli pyyhkimällä. Tossa svingissä vaan kävi niin että olin jo saanut sen muuten maalattua ja huomasin että yksi jarruletkun kannake oli jäänyt sisältä maalaamatta niin sitä maalatessa kannakkeen ohi menevä sumu sai sitten valuman aikaan. Oli kyllä yllättävän helppo maali maalata ja ruiskun säätöjä hakiessa huomasin että aika paksusti sai rapata ennen kuin rupesi valumaan.
Arbeit macht frei

Avatar
-Ape-
Viestit: 2153
Liittynyt: La Tammi 15, 2005 1:00 am
Paikkakunta: Läjä romuja.

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja -Ape- » Su Tammi 05, 2014 8:23 am

pommikone kirjoitti:Jos paska kahvi maistuu...
Oli muuten aika paskaa kahvia. Mun ote alkaa lipsumaan kun tulee tommoset asiat edes mieleen.
Osien sävy on kyllä todella tutun näköinen niinkuin ZaDi tuossa sanoi. Semmonen saven harmaus paistaa kaikesta läpi valon kanssa katsellessa.
"Kun lopulta kuolen, toivon että elämästäni saisi tehtyä todella viihdyttävän kirjan tai elokuvan."

Avatar
hakkiz80
Viestit: 315
Liittynyt: To Tammi 07, 2010 1:00 am
Paikkakunta: Pitkä Piano, Nipponi & Etana...

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja hakkiz80 » Su Tammi 05, 2014 10:17 am

pommikone kirjoitti:Kyllä ton värin pitäis olla ral 9005. Noi mitä tänään suihkin väriin tuli sillä temadur 90 eli täys kiiltävä. Tossa temadurissa ainakin lämpötilalla on suurikin merkitys. Pitäis tolla kovettimella olla 25 asteessa vartissa pölykuiva ja 4 tunnissa täysin kuiva. Meillä kun normaalisti on tallila sen 15astetta lämmintä niin pari tuntia annoin lämppärin huuta että oli t-paidassakin kuuma olla. Mä maalasin ton rungon niin että aloitin niistä koloista ja kulmista sitten kun ne oli saanut kunnolla väriin ja pysymään märkänä niin sohin noi kaikki selkeät pinnat samalla niiden kolojen ja kulmien yli pyyhkimällä. Tossa svingissä vaan kävi niin että olin jo saanut sen muuten maalattua ja huomasin että yksi jarruletkun kannake oli jäänyt sisältä maalaamatta niin sitä maalatessa kannakkeen ohi menevä sumu sai sitten valuman aikaan. Oli kyllä yllättävän helppo maali maalata ja ruiskun säätöjä hakiessa huomasin että aika paksusti sai rapata ennen kuin rupesi valumaan.
No hyvä jos vaan harmaaseen taittaa, eikä esim ruskeaan... :nono: :nono: :nono:
Se on vähän ostopaikasta riippuen, eli linjastosta/sekoittajasta kiinni mitä sattuu tulemaan, kun nuo niin sanotut "pastat" eli jet black on täysmusta ja sitten taas hs black taittaa ruskeaan jne jne, ni muutaman kerran joutunu toteamaan sekoituksen jälkeen jotta "sekoittajalla" on purkit menny sekaisin...

Eli perusmustassa ei siis ole kuin sideaineet + jetblack, mutta suurin osa mustista värikaavoista on sekoituksia, eli tulee muutakin kuin pelkkää yllämainittua pastaa...

Ps.Jos mustaa haluaa on se itse sekoitettava, kuten eilen sipoossa tehtiin kun osia maalattiin... :deal: :deal: :deal:
Leka viinaa & alkaa hommat luistaa...

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » Su Tammi 05, 2014 11:48 am

Kohta lähden tallin suuntaan niin pääsee näkemään miltä osat näyttää kuivana. Se ei maailmaa kaada jos pikkusen väri taittaa valossa harmaaseen. Kunhan ei nyt ihan silmiin pistävästi! Tänään olis tarkoitus suhia vanteiden puolat väriin ja jos toi perä ei ole keittänyt yön aikana niin myös kate osat saavat värin niskaansa.

Onkos kukaan koskaan maalaillut kaasareita? Mulla oli ajatuksena jos olis sellaisen ohkasen mustan harson pyyhkässyt niihin ettei nyt ihan harmaina olisi?
Arbeit macht frei

Tim
Viestit: 153
Liittynyt: Su Elo 28, 2011 12:00 am
Paikkakunta: GSXR1100 T, EFE 1100

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja Tim » Su Tammi 05, 2014 12:11 pm

Onkos kukaan koskaan maalaillut kaasareita? Mulla oli ajatuksena jos olis sellaisen ohkasen mustan harson pyyhkässyt niihin ettei nyt ihan harmaina olisi?[/quote]

Joskus kilikolilla maalasin hyvin pysy sekin. Kaannattaa vaan suojata vahän liikkuvia osia ryypyt sun muut. Hankalia paikkoja rapsutella sitä maalia pois että saa osat liikkumaan herkästi.

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » Ma Tammi 06, 2014 5:01 pm

Eihän ne osat ihan siinä neljässä tunnissa kuivunut. Tikkurilan käsitys kosketus kuivasta on "paperilla painettaessa maalia ei jää paperiin" .

Kahdessa vuorokaudessa toi runko ainakin oli kuivunut. Kokeilin tänään hakata tuota runkoa vasaralla ja aika kovaa sai lyödä ennen kuin maaliin jäi jälkiä. Kyllähän se kuivanakin viellä vähän taittaa valossa mutta olkoot saatana.


Kuva


Eniten nyt rupesi harmittamaan noi kate osat. Muutama vesi tippa oli päässyt kulkeutumaan mukaan eli osissa on pari vitullista kraateria ja ainakaan mun silmään noi ei ole mitään matta mustia, joku puoli himmeä olis ehkä oikea? Tuossa ekassa kuvassa muu on kiiltävää ja jalkatappi kolmiot pitäisi olla matat!

Kuva

Ehkä ne siitä mattaantuu kunhan kuivavat vaan kunnolla, viellä oli kynnellä kokeiltaessa kumimaista kamaa koko maali. Jos ei sittenkään rupea matta pintaa ilmestymään niin täytyy kattoa jos jollain pyyhkisi noi mataksi, ideoita?
Arbeit macht frei

Avatar
JooJooMies
Viestit: 1442
Liittynyt: Ke Maalis 17, 2010 1:00 am
Paikkakunta: Jamaha + Honda

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja JooJooMies » Ma Tammi 06, 2014 5:55 pm

pommikone kirjoitti:Eihän ne osat ihan siinä neljässä tunnissa kuivunut. Tikkurilan käsitys kosketus kuivasta on "paperilla painettaessa maalia ei jää paperiin" .

Kahdessa vuorokaudessa toi runko ainakin oli kuivunut. Kokeilin tänään hakata tuota runkoa vasaralla ja aika kovaa sai lyödä ennen kuin maaliin jäi jälkiä. Kyllähän se kuivanakin viellä vähän taittaa valossa mutta olkoot saatana.


Kuva


Eniten nyt rupesi harmittamaan noi kate osat. Muutama vesi tippa oli päässyt kulkeutumaan mukaan eli osissa on pari vitullista kraateria ja ainakaan mun silmään noi ei ole mitään matta mustia, joku puoli himmeä olis ehkä oikea? Tuossa ekassa kuvassa muu on kiiltävää ja jalkatappi kolmiot pitäisi olla matat!

Kuva

Ehkä ne siitä mattaantuu kunhan kuivavat vaan kunnolla, viellä oli kynnellä kokeiltaessa kumimaista kamaa koko maali. Jos ei sittenkään rupea matta pintaa ilmestymään niin täytyy kattoa jos jollain pyyhkisi noi mataksi, ideoita?
Luonnonvalo on aika TOSI eri kyllä kun keinovalo. Uskosin että kontrasti kiiltävän ja matan välillä korostuu jo pelkästään auringonvalossa.
Kaikki mitä sanon tai lupaan toteutuu SÄÄVARAUKSELLA!!!!

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » Ma Tammi 06, 2014 6:58 pm

Ei siihen maailma kaadu jos se nyt ei ihan mataksi muutu kunhan on selkeä ero runkoon nähden!
Arbeit macht frei

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » Ke Tammi 08, 2014 7:53 am

Vähän kehnolta näyttää että kuun loppuun mennessä olis kasassa oikeilla palikoilla?
Arbeit macht frei

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » Pe Tammi 10, 2014 7:45 am

Kiinan poika toi eilen lyhkäsiä kahvoja pari kipaletta. Täytyypä katsella että mistä kohin noin joutuu muokkaamaan että sopii!
Arbeit macht frei

Avatar
pommikone
Viestit: 1522
Liittynyt: Su Huhti 16, 2006 12:00 am
Paikkakunta: ni sutii

Re: Rosvo/rövare

Viesti Kirjoittaja pommikone » La Tammi 18, 2014 10:50 am

Eilen tuli yhteen asti yöllä maalattua osia. Täytyy kohta lähteä tallille kuikuilemaan mitä tuli saatua aikaiseksi.
Arbeit macht frei

Vastaa Viestiin